navigácia

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Deň narcisov 2024

    Milí rodičia a priatelia našej školy,

    Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

    Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

    Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

    Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

    Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách

    Bratislava  - OC Nivy,Eurovea, Avion, Vivo

    Košice – OC Aupark,

    Martin – OC Galéria

    Banská Bystrica – OC Európa

     Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

  • VZDELÁVACÍ KURZ HURÁ VON!

    V dňoch 02. 04. – 04. 04. 2024 sa vo Vzdelávacom centre Zaježová konal kurz Hurá von. Projekt realizovalo CEEV Živica v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom. Podujatia boli súčasťou aktivít projektu: ,,Vzdelávanie pre ENV koordinátorov a pedagógov v TSK v oblasti environmentálnej výchovy" Tento projekt je zrealizovaný s podporou Environmentálneho fondu.

    Zúčastnili sa aj dve naše pani učiteľky - Ing. Simona Jaculjaková, PhD. a Ing. Alena Klingová.

    Kurz bol zameraný na kreatívny a zážitkový spôsob učenia sa podporujúci praktické zručnosti, prepájanie vedomostí z rôznych predmetov, kritické myslenie a tímovú spoluprácu spojenú s aktívnym pohybom vonku. Ten zároveň blahodarne pôsobí na zdravý psychický aj fyzický rozvoj u mladých ľudí, zlepšuje náladu.

    Bolo inšpirujúce ako zmysluplne, prakticky a zábavne sa dá vzdelávať mimo triedy. Otvorený priestor ponúka možnosti pre skupinové, pohybové a energizačné aktivity.

    A. Klingová

  • Matematický klokan

    Matematický klokan je najväčšia medzinárodná matematická súťaž pre žiakov základných a stredných škôl. Jej vyhlasovateľom je asociácia KANGOUROU SANS FRONTIÉRES (Klokan bez hraníc). Organizátorom súťaže v Slovenskej republike je TALENTÍDA, n. o.

    Tento rok 46 študenti našej školy klokanili v utorok 26. marca 2024 v dvoch kategóriách: KADET O12 (23 študentov 1. a 2. ročníka) a JUNIOR O34 (23 študentov 3. a 4. ročníka). Na vypracovanie testu mali súťažiaci 60 minút čistého času.

    Prvé výsledky súťaže budú zverejnené na stránke www.matematickyklokan.sk najneskôr 17. apríla 2024.

    Každý súťažiaci dostane diplom a darček. 20% najúspešnejších riešiteľov dostane diplom úspešného riešiteľa, ostatní dostanú účastnícky diplom.

    Všetci súťažiaci budú zaradení do žrebovania, ktoré sa uskutoční v závere mája 2024. Z nich organizátor súťaže vyžrebuje 4 výhercov mobilných telefónov. Majiteľa piateho mobilu vyžrebuje spomedzi súťažiacich, ktorí v súťaži získali plný počet bodov.

    Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a držíme palce pri umiestnení v celkovom poradí súťažiacich, ako aj pri žrebovaní.

  • Máme Párty ples OA Prievidza

    V piatok 1. marca 2024 od 18:00 v Club 333 sa koná Párty ples žiakov a zamestnancov našej školy, ktorý pripravil Školský parlament. Ďakujeme a tešíme sa, prajeme si - nech všetko vyjde na jednotku!

  • Pripravujeme dni otvorených dverí - lajkujte, zdieľajte ostatným

  • Veselé Vianoce a šťastný nový rok

  • Vianočná súťaž o najkrajšie vyzdobenú triedu

  • NIKOTÍNOVÉ VRECKÁ, VEJPY – nebezpečenstvo pre deti

    Vážení zákonní zástupcovia, zamestnanci školy, milí rodičia, žiaci OA Prievidza. Na našej škole netolerujeme žiadnu formu užívania alebo rozširovania návykových látok. Máme to aj v školskom poriadku, s ktorým ste boli všetci oboznámení. Školský poriadok bod 6.17 V súlade s pravidlami o bezpečnosti a ochrane zdravia je žiakom zakázané prinášať alebo používať v škole, v celom areáli školy, ako aj na akciách školy alkoholické nápoje alebo iné zdraviu škodlivé, návykové látky, fajčiť klasické a elektronické cigarety, ako aj používať všetky produkty s obsahom nikotínu.

     

    Pokračovanie článku na oaprievidza.sk

  • 17. november 2023

    Medzinárodný deň študentstva - 17.november je Dňom boja za slobodu a demokraciu, no netreba zabudnúť, že je aj Medzinárodným dňom študentstva. Deň je oslavou študentov, ktorí sú považovaní za predpoklad rozvoja spoločnosti. V tento deň si pripomíname udalosti z roku 1939, kedy študenti vyšli do ulíc Prahy, aby protestovali proti nacistickej okupácii. Bola to reakcia na zastrelenie študenta medicíny Jana Opletala. Výsledkom akcie bolo deväť popravených vodcov, zavreté všetky vysoké školy a viac ako 1200 študentov bolo deportovaných do koncentračných táborov. V roku 1989 študenti vyšli opäť do ulíc a demonštrovali proti socializmu.

    17. novembra 2023 je štátnym sviatkom, je dňom pracovného pokoja. Naša IV. B trieda má od 18.00 v Bojniciach stužkovú slávnosť. Trieda IV. A má stužkovú o týždeň neskôr, 24. novembra 2023 v Meridiane. Imatrikulácie našich prvákov budú v piatok 1. decembra 2023.

    Milí naši študenti, prajeme vám všetko najlepšie ku vášmu sviatku.

  • Sme víťazmi Národnej ceny eTwinning 2023!

    Tento rok sa konal už 18. ročník Národnej súťaže eTwinning, v ktorej národný koordinátor oceňuje najlepšie medzinárodné eTwinning projekty, na ktorých pracovali učitelia spolu so svojimi žiakmi v uplynulom školskom roku.

    Víťazi kategórie "Stredné školy"

    1. miesto Ivana Bršťáková, Obchodná akadémia, Dudova 4, Bratislava s projektom English eGrammar
    2. miesto Eva Kadlečíková, Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza s projektom Students’ ideas about their wellbeing at school
    3. miesto Viera Mihalková, Gymnázium J. Kráľa, SNP 3, Zlaté Moravce s projektom SPORT ÖFFNET UNS DIE TÜREN (Sport opens doors for us)

    Víťazom srdečne gratulujeme, všetkým zapojeným (učiteľky Anna Bércešová a Eva Kadlečíková) ďakujeme za účasť v súťaži a držíme palce nabudúce! Žiaľ, nie je možné oceniť každý projekt, ale sme radi, že ste sa vy aj vaši žiaci naučili niečo nové zábavnou a inovatívnou formou, zažili medzinárodnú partnerskú spoluprácu a naplnili tak hlavnú myšlienku eTwinningu! Ceny budú víťazom odovzdané počas Národnej konferencie eTwinning dňa 29. novembra 2023 v Žiline.

  • Školský parlament - vyhlásenie volieb 2023

    V zmysle zákona platnej legislatívy o štátnej správe a školskej samospráve dňa 26. 09. 2023
    vyhlásila Rada školy voľby do školského parlamentu pri OA Prievidza.
    Do volieb sa do 2. 10. 2023 prihlásilo 11 kandidátov, ktorí budú zastupovať všetkých žiakov OA
    Prievidza. Keďže platný Štatút ŠP stanovil počet členov parlamentu na 16, prihlásení kandidáti sa
    stávajú členmi ŠP a spomedzi seba si zvolia predsedu, podpredsedu, zástupcu žiakov do Rady školy,
    ako aj zástupcov žiakov do Rady mesta Prievidza. Voľby vedenia ŠP sa uskutočnia v piatok 13. 10.
    o 8.40 v knižnici školy.
    Na základe uznesenie Rady školy o prenose zodpovednosti je za priebeh volieb zodpovedná
    koordinátorka ŠP Mgr. Hraňová. Správny priebeh volieb monitoruje aj 2-členná volebná komisia
    z radov žiakov OA Prievidza.​​​​​​

    Viac informácií o štatúte, volebnom poriadku, ako aj menoslov členov ŠP na rok 2023 nájdete na
    padlete ŠP. 

    Mgr. J. Hraňová

  • Národný certifikát kvality za eTwinning

    Získali sme Národný certifikát kvality za eTwinning v šk. roku 2022/2023

  • Župná kalokagatia 2023 - získali sme 2. miesto zo 17 družstiev!

    Spojiť krásu tela i ducha.

    Využiť teoretické vedomosti z oblasti zdravotnej výchovy, geografie, prírodovedy, histórie, turistiky, civilnej ochrany v prepojení s fyzickou zdatnosťou.

    To sú vznešené ciele orientačného, branno - športového preteku päťčlenných zmiešaných družstiev žiakov stredných škôl Trenčianskeho kraja.

    Tento rok súťažilo 17 družstiev a naši, dve dievčatá a traja chlapci Obchodnej akadémie, F. Madvu 2, Prievidza sa, vedení Dr. Vrtielovou, umiestnili na vynikajúcom, druhom mieste.

    Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy. 

    Viac informácií nájdete na stránkach Krajského centra voľného času v Trenčíne 

  • Mobilita s Obchodnou v Prievidzi

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mobilita s Obchodnou v Prievidzi.

    naša aktivita realizovaná v rámci Európskeho týždňa mobility 2023

  • FinQ - program finančného vzdelávania

    FinQ program je komplexný program finančného vzdelávania pre školy, ktorého cieľom je naučiť deti myslieť a správne sa rozhodovať v kontexte financií.

    FinQ nevytvára žiadny nový predmet navyše, problematika finančnej kultúry je začlenená do rôznych vyučovacích predmetov. Program podporuje rozvoj kritického a systémového myslenia. Žiaci sa naučia uvažovať viac v súvislostiach, pracovať s pochybnosťami, neprijímať jednostranné názory, rozmýšľať v širšom kontexte, nielen vo svete financií.

    Ambíciou FinQ programu je podporovať vzdelávanie detí tak, aby sa z nich stávali plnohodnotne pripravené osobnosti pre reálny život.  

    FinQ program do škôl prináša odklon od memorovania, spôsob učenia, ktorý žiakov baví, priestor na diskusiu, vyjadrenie názoru, kreativitu a myslenie, rast motivácie žiakov vzdelávať sa, spôsob výučby, ktorý učiteľov na škole vedie k spolupráci, kvalitné metodické listy pre učiteľov a pracovné listy pre žiakov, aplikovateľný vo všetkých predmetoch, rozvoj myslenia a schopnosti prijímať zodpovedné rozhodnutia.

    Realizátorom programu na školách je nezisková organizácia FinQ Centrum, ktorej zakladateľmi a finančnými podporovateľmi sú Nadácia Slovenskej sporiteľneNadácia Národnej banky Slovenska. Partnerom je Nadácia poisťovne KOOPERATIVA, odborným partnerom programu je EDUAWEN EUROPE s. r. o.

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
  • Aktualizačné vzdelávanie

    Aktualizačné vzdelávanie pedagogických zamestnancov Obchodnej akadémie, F. Madvu 2, Prievidza bolo v školskom roku 2022/2023 zamerané na dve oblasti, a to na personalizáciu vyučovania a inkluzívne vzdelávanie a na rozvoj digitálnych zručností pedagogických zamestnancov.

    Obsah aktualizačného vzdelávania bol v súlade s § 90d ods. 12 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

    Hodnotenie aktualizačného vzdelávania zverejňujeme v priloženom súbore Hodnotenie_aktualizacneho_vzdelavania_22_23.pdf. ​​

     

  • Deň otvorených dverí v sobotu 11.02.2023

  • Od 1.1.2023 sú nové ceny obedov v jedálni

    Od 1.1.2023 je cena obeda v školskej výdajnej jedálni pre zamestnancov stanovená vo výške 5,21 eura. Zamestnanec uhrádza čistku 1,84 eura (ostatné prispieva zamestnávateľ a sociálny fond).

    Od 1.1.2023 je cena obeda pre žiaka stanovená na 5,30 €. Z toho žiak platí za obed 2,70 eura a zvyšok 2,60 predstavuje dotácia TSK. 

    Ďakujeme za porozumenie a odporúčame stravníkom, aby podľa týchto nových cien prispôsobili svoje pravidlelné mesačné platby školskej výdajnej jedálni (na 20 násobok ceny jedného obeda pre zamestnanca, resp. pre žiaka).

Novinky

Kontakt

  • Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza
    F. Madvu 2, 971 29 Prievidza
  • +421 46 5438118

Fotogaléria